-
-
-
200 بازدید

روانشناسی علم مطالعه رفتار و ذهن انسان است. مباحثی مانند زبان بدن، مهارتهای ارتباطی، مهارت اعتماد به نفس، مهارت های ابراز وجود و بسیاری از این موارد جزو چهارچوب اساسی مورد بحث در علم روانشناسی هستند. تسط به زبان بدن یا Body language یکی از بهترین راهکارها در روانشناسی است. به این معنی که از حرکات و رفتار فرد می توان فهمید چه در ذهن شخص می گذرد.
روانشناسی نیز مانند بسیاری از رشته های دانشگاهی دیگر بصورت آکادمیک آموخته می شود. یک روانشناس خوب روانشناسی است که بتواند مباحث تئوری را به عمل و کاربرد تبدیل کند. روانشناس به خوبی می داند که تیپ های شخصیتی بسیاری وجود دارد و باید رفتار متناسب با همان تیپ شخصیتی در هنگام ارتباط بکار گرفته شود.
اکثر افراد در زبان عامیانه واژه های روانشناس و مشاور را به جای هم به کار می برند. در صورتی که این دو، رشته های تحصیلی مجزایی هستند و با هم تفاوت دارند. در این مطلب سعی دارم به طور مختصر و مفید به این سؤال پاسخ دهم
والدین هر کودکی دوست دارند که کودکشان بااستعداد و باهوش باشد اما کشف استعدادهای کودکان کار سادهای نیست و نیاز به ارزیابی و آگاهی بزرگترها دارد.
یکی از مهمترین نکاتی که والدین در روند ترتیب فرزندانشان باید همواره به خاطر داشته باشند این است که هر روز از سوی کودکانشان به دقت تحت نظر هستند.
تغذیه ناسالم دلیل اصلی افزایش هزینههای سلامت در بسیاری از کشورهای توسعه یافته است.
اي اغلب والديني که کودکان ناسزا گويي دارند اين سوال پيش مي آيد که فرزند آن ها چگونه اين صحبت ها را ياد گرفته است؟ بسياري از والدين نگران اين هستند که ديگران چه قضاوتي درباره آنان دارند به همين خاطر ابراز مي کنند که کودک شان اين حرف هاي زشت را از آن ها نياموخته است، همچنين به دنبال راه حل هاي سريعي براي تغيير رفتار کودک شان هستند.
ر کسي پوشيده نيست که والدين نقش اساسي در حفظ سلامت رواني، اجتماعي و جسماني کودکان دارند. خانواده اولين و مهم ترين بافت اجتماعي را براي رشد انسان فراهم مي سازد.
پیاده کردن برخی از اصول رفتاردرمانی در مورد کودکان گاهی اوقات حتی بدون حضور مشاور و درمانگر امکانپذیر است.
در بیشتر موارد، فرزندان اول خانواده و تک فرزندها با بزرگترها بیشتر همانندسازی میکنند و تمایل آنها در برقراری ارتباط با بزرگسالان بیش از همسالانشان است.
کودکان کمرو معمولاً در موقعيت هاي متعددي مانند ميهماني ها، مدرسه و محيط هايي که بايد ابراز وجود کنند دچار مشکلاتي هستند.
در دو سال اول که مادر فرزند خود را شیر میدهد بیشترین رابطه عاطفی بین مادر و فرزند برقرار میشود. در واقع از زمانی که جنین در رحم مادر شکل میگیرد رابطه عاطفی از طرف مادر برقرار میشود و با اولین تماس پوستی با نوزاد بیشتر میشود.
همه ی ما وقتی یک بچه مودبی را می بینیم که وقتی وارد جمعی می شود به همه سلام می کند به آن بچه جذب می شویم و میگوییم چه بچه با تربیتی! اما گاهی با بچه هایی روبرو می شویم که نه تنها سلام نمی کنند بلکه وقتی به انها سلام هم میکنیم جواب سلام نمی دهند! این عمل ناپسند فرزندان در اکثر موارد باعث خجالت والدین می شود اما چه باید کرد؟
کودکان در دنیای جالبی از خیال و واقعیت زندگی می کنند. دروغ گویی کودکان را نباید با دروغ گویی بزرگسالان مقایسه کرد. نوع نگاه کردن کودکان به مسائل، با نگاه بزرگسالان متفاوت است. آن ها بسیاری از چیزهایی را که می گویند، غیرواقعی نمی دانند.
واقعا کلافه کننده است که بارها و بارها از بچه ها بخواهیم کاری را انجام دهند و آنها گوش نکنند. آنها معمولا در مدرسه از معلم حرف شنوی دارند و حتی زمانی که همسرتان به خانه بر میگردد، آنچه که او میگوید انجام می دهند. اما همین که نوبت به شما می رسد و سادهترین کار را از آنها می خواهید، ناگهان چیزی نمیشنوند و شما نامرئی می شوید. همه والدین کم و بیش چنین تجربه ای دارند، نکته مهم این است که به یاد داشته باشید با فریاد زدن و تهدید کردن راه به جایی نمی برید. اما ناامید نباشید حتی سرسخت ترین کودکان نیز می توانند تغییر کنند! با به خاطر داشتن نکات اساسی در زمان صحبت با کودکان و تمرین تعامل مناسب، هم از فریاد زدن و نعره کشیدن خلاصی مییابید و هم تبدیل به یک الگوی مناسب برای فرزندانتان می شوید.
آیا در مورد نحوه آموزش شادی به کودکان خود اطلاعاتی دارید؟ این آرزوی هر پدر و مادری است که فرزندان شاد و سالمی داشته باشند. چرا که فقدان تجربههای لذت بخش و شادی آور در دوران کودکی میتواند زمینه ساز مشکلات روحی-روانی زیادی در بزرگسالی شود. به همین خاطر برای اینکه فرزندتان در زندگی شاد باشد، کودکی پرنشاطی را تجربه کند و با روحیهای مناسب به دورههای بعدی زندگی خود برسد؛ آگاهی از روانشناسی کودک و نکات تربیتی در این مورد ضروری است. ما در ادامه این مقاله به نکات مهم برای آموزش شادی به کودکان پرداختهایم. پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
آیا فکر میکنید کودکان نیز مانند بزرگسالان مفاهیم اخلاقی نظیر عدالت را درک میکنند؟ درک کودک از عدالت در طی دوران رشدی و متناسب با رشد شناختی و اخلاقی او شکل میگیرد و پرورش مییابد. والدین در پرورش و آموزش این مفهوم نقش بسیار مهمی دارند. در واقع کودک به تنهایی نمیتواند به سطح بالایی از رشد اخلاقی برسد و در این راه وجود راهنمایان آگاه به خصوص والدین کمک بسیاری به او خواهد کرد. برای آنکه در مورد درک کودک از عدالت اطلاعات بیشتری داشته باشید تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
آیا از روشهای درمان ترس از تاریکی در کودکان اطلاعی دارید؟ ترس از تاریکی یکی از رایجترین ترسها در کودکان است و میتواند به میزان کم در دورهای از رشد رخ دهد و گذرا باشد.
بسیاری از خانوادهها از رفتارهای خشونت آمیز و خودزنی کودک خود نگران هستند چرا که این گونه رفتارها در دوران کودکی یکی از مشکلات بزرگ و رایج در میان کودکان میباشد.
دزبانی، تنها از راه آموختن و مواجه شدن با کلمات نامناسب به وجود میآید، بنابراین باید موقعیتهایی را که طی آن ممکن است کودک این کلمات نامطلوب را بشنود، محدود کنید.
«احساس میکنم که خیلی بیکس هستم»، « همه از من متنفرند» من حتی خودم هم از خودم متنفرم . چگونه میتوانم از این چاه نکبت خلاص شوم»
مشکلات در تمام دوره های زندگی انسانها وجود دارد، در دوران نوجوانی و جوانی به علت برخی از مسایل مانند بحران هویت و بلوغ، کثرت این مشکلات افزایش یافته و بر اهمیت آن افزوده می شود.
همه کودکان بویژه کودکانی که پا به مرحله رشد میگذارند باید از آزادی و استقلال نسبی برخوردار باشند. ولی آنچه که آنان باید بدانند این است که در این جهان افرادی زندگی میکنند که ممکن است به آنان صدمه بزنند و آنچه که والدین انجام میدهند به منظور حفظ آنان از دست این افراد است. فراموش نکنید که التیام احساسات سرکوب شده دوران کودکی بویژه کودک بزهکار مشکل و سخت است.